• 300x200

    Szynka brzozowiecka

    Wędzonka otrzymana z wyselekcjonowanych mięśnia szynki wieprzowej,z okrywą tłuszczową i skórą, peklowana , wędzona, nie parzona ( pieczona) Wędzonka w kształcie nieforemnego, spłaszczonego stożka zawieszona na pętelce. Barwa powierzchni ciemnobrązowa do wiśniowej na przekroju barwa różowa do różowoczerwonej, Wyczuwalne przyprawy naturalne i zapach tradycyjnego wędzenia.
    Waga 1,7-2,5kg


  • 300x200

    Szynka tradycyjna

    Wędzonka wyprodukowana z mięśni szynki wieprzowej z delikatną okrywą tłuszczową lub bez okrywy. Formowana przy użyciu sznurka.100g wyrobu wyprodukowano z 122g mięsa wieprzowego.
    Waga wędzonki ok 1,0kg  


  • 300x200

    Szynka gotowana

    Wędzonka wyprodukowana z mięśni szynki wieprzowej bez okrywy tłuszczowej, parzona ( nie wędzona) formowana przy użyciu sznurka. 100g wyrobu wyprodukowano ze 122 g mięsa wieprzowego. Waga wędzonki ok 1,00 kg  

  • 300x200

    Szynka czosnkowa

    Wędzonka otrzymana mięśnia szynki wieprzowej z widocznymi płatkami czosnku pieczona w komorze tradycyjnej


  • 300x200

    Wędzonka krotoszyńska

    Wędzonka wyprodukowana ze schabu wieprzowego z kawałkiem boczku , peklowana wędzona surowa. Barwa powierzchni ciemno brązowa z odcieniem wiśniowym , barwa na przekroju różowa do ciemno różowej . Wyczuwalne przyprawy naturalne i zapach tradycyjnego wędzenia.
    Waga ok 2,5kg

  • 300x200

    Polędwica tradycyjna 

    Wędzonka wyprodukowana ze schabu wieprzowego.
    Formowana przy użyciu sznurka. Wędzona parzona.100g wyrobu wyprodukowano 119g mięsa wieprzowego. 
    Waga wędzonki ok 1,0kg  

  • 300x200

    Polędwica firmowa 

    Wędzonka wyprodukowana ze schabu wieprzowego , peklowana wędzona surowa. Barwa powierzchni brązowa z odcieniem wiśniowym , na przekroju barwa ciemno różowa . Wyczuwalne przyprawy naturalne i zapach tradycyjnego wędzenia
    Waga ok 1,0kg

  • 300x200

    Polędwica drobiowa

    Wędzonka otrzymana z fileta z kurczaka z dodatkiem mięsa z indyka, grubo rozdrobniona, parzona. Batony w osłonce sztucznej barierowej koloru złotego. Formowane w kształcie walca . Barwa przekroju jasnoróżowa, konsystencja ścisła.

  • 300x200

    Baleron tradycyjny

    Wędzonka wyprodukowana z karczku wieprzowego b/k .Formowana przy użyciu sznurka. Wędzony parzony.100g wyrobu wyprodukowano z 110g mięsa wieprzowegoWaga wędzonki ok 1,8kg  

  • 300x200

    Ogonówka tradycyjna

    Wędzonka wyprodukowana z mięśni pośladkowych wieprzowych z okrywą tłuszczową. Formowana przy użyciu sznurka. Wędzona parzona.100g wyrobu wyprodukowano 118g mięsa wieprzowegoWaga wędzonki ok 1,2kg.  

    Pakowane w atmosferze ochronnej  

  • 300x200

    Boczek tradycyjny

    Wędzonka wyprodukowana z boczku wieprzowego bez żeberek ze skórą. Wędzonka w kształcie prostokąta zawieszana na pętelce . Wędzona parzona.100g wyrobu wyprodukowano z 118g mięsa wieprzowego. Waga wędzonki od 0,4- 1,0 kg  

  • 300x200

    Boczek rolowany

    Wędzonka wyprodukowana z boczku wieprzowego bez żeberek, formowana w kształcie walca, zawieszana na pętelce W środku boczki znajduje się schab b/k. Wyczuwalny dodatek przypraw naturalnych oraz wędzenia. Wędzonka wędzona, parzona.

    Waga wędzonki od 1,0- 2,0 kg.

  • 300x200

    Boczek surowy, wędzony

    Wędzonka otrzymana z boczku wieprzowego bez żeber ze skórą , peklowana ,wędzona nie parzona .Wędzonka w kształcie prostokąta zawieszona na pętelce. Barwa powierzchni brązowa , na przekroju barwa różowa doróżowoczerwonej . Wyczuwalne przyprawy naturalne i zapach tradycyjnego wędzenia. Waga 0,4-1,0kg


  • 300x200

    Pierś wędzona z indyka

    Produkt z fileta z piersi indyczej wędzony, parzony. Formowany przy użyciu folii i siatki. Barwa powierzchni jasnobrązowa.100g wyrobu wyprodukowano z 120g mięsa wieprzowegoWaga wędzonki 0,6- 1,5kg   

  • 300x200

    Udziec

    Wykonujemy na zamówienie na imprezy okolicznościowe "stoły wiejskie" z naszych tradycyjnych wędlin.