Wędzonka otrzymana z wyselekcjonowanych mięśnia szynki wieprzowej,z okrywą tłuszczową i skórą, peklowana , wędzona, nie parzona ( pieczona) Wędzonka w kształcie nieforemnego, spłaszczonego stożka zawieszona na pętelce. Barwa powierzchni ciemnobrązowa do wiśniowej na przekroju barwa różowa do różowoczerwonej, Wyczuwalne przyprawy naturalne i zapach tradycyjnego wędzenia.
Waga 1,7-2,5kg
Wędzonka wyprodukowana z mięśni szynki wieprzowej z delikatną okrywą tłuszczową lub bez okrywy. Formowana przy użyciu sznurka.100g wyrobu wyprodukowano z 122g mięsa wieprzowego.
Waga wędzonki ok 1,0kg
Wędzonka wyprodukowana z mięśni szynki wieprzowej bez okrywy tłuszczowej, parzona ( nie wędzona) formowana przy użyciu sznurka. 100g wyrobu wyprodukowano ze 122 g mięsa wieprzowego. Waga wędzonki ok 1,00 kg
Wędzonka otrzymana mięśnia szynki wieprzowej z widocznymi płatkami czosnku pieczona w komorze tradycyjnej
Wędzonka wyprodukowana ze schabu wieprzowego z kawałkiem boczku , peklowana wędzona surowa. Barwa powierzchni ciemno brązowa z odcieniem wiśniowym , barwa na przekroju różowa do ciemno różowej . Wyczuwalne przyprawy naturalne i zapach tradycyjnego wędzenia.
Waga ok 2,5kg
Wędzonka wyprodukowana ze schabu wieprzowego.
Formowana przy użyciu sznurka. Wędzona parzona.100g wyrobu wyprodukowano 119g mięsa wieprzowego.
Waga wędzonki ok 1,0kg
Wędzonka wyprodukowana ze schabu wieprzowego , peklowana wędzona surowa. Barwa powierzchni brązowa z odcieniem wiśniowym , na przekroju barwa ciemno różowa . Wyczuwalne przyprawy naturalne i zapach tradycyjnego wędzenia
Waga ok 1,0kg
Wędzonka otrzymana z fileta z kurczaka z dodatkiem mięsa z indyka, grubo rozdrobniona, parzona. Batony w osłonce sztucznej barierowej koloru złotego. Formowane w kształcie walca . Barwa przekroju jasnoróżowa, konsystencja ścisła.
Wędzonka wyprodukowana z karczku wieprzowego b/k .Formowana przy użyciu sznurka. Wędzony parzony.100g wyrobu wyprodukowano z 110g mięsa wieprzowegoWaga wędzonki ok 1,8kg
Wędzonka wyprodukowana z mięśni pośladkowych wieprzowych z okrywą tłuszczową. Formowana przy użyciu sznurka. Wędzona parzona.100g wyrobu wyprodukowano 118g mięsa wieprzowegoWaga wędzonki ok 1,2kg.
Pakowane w atmosferze ochronnej
Wędzonka wyprodukowana z boczku wieprzowego bez żeberek ze skórą. Wędzonka w kształcie prostokąta zawieszana na pętelce . Wędzona parzona.100g wyrobu wyprodukowano z 118g mięsa wieprzowego. Waga wędzonki od 0,4- 1,0 kg
Wędzonka wyprodukowana z boczku wieprzowego bez żeberek, formowana w kształcie walca, zawieszana na pętelce W środku boczki znajduje się schab b/k. Wyczuwalny dodatek przypraw naturalnych oraz wędzenia. Wędzonka wędzona, parzona.
Waga wędzonki od 1,0- 2,0 kg.
Wędzonka otrzymana z boczku wieprzowego bez żeber ze skórą , peklowana ,wędzona nie parzona .Wędzonka w kształcie prostokąta zawieszona na pętelce. Barwa powierzchni brązowa , na przekroju barwa różowa doróżowoczerwonej . Wyczuwalne przyprawy naturalne i zapach tradycyjnego wędzenia. Waga 0,4-1,0kg
Produkt z fileta z piersi indyczej wędzony, parzony. Formowany przy użyciu folii i siatki. Barwa powierzchni jasnobrązowa.100g wyrobu wyprodukowano z 120g mięsa wieprzowegoWaga wędzonki 0,6- 1,5kg
Wykonujemy na zamówienie na imprezy okolicznościowe "stoły wiejskie" z naszych tradycyjnych wędlin.